Våra områden

Brohus

I Brohusområdet blandas ny och kulturhistorisk bebyggelse, vilket ger ett charmigt och levande bostadsområde. Här byggs praktiska, ljusa och eleganta markbostäder med egen tomt och Höje å som fond.

Brohusområdet bjuder på ett toppläge i Lomma – attraktiva boendemiljöer med egna bryggor, båtplatser och en förskola intill tegelbruksdisponentens gamla villa, det charmiga promenadstråket längs Höje å och med havet några minuters promenad därifrån.

Trädgårdsstaden

Trädgårdsstaden består av parhus, radhus och friliggande villor. Bostäderna omringar det lilla parkområdet som bildar hjärtat i området, bara ett stenkast från stranden och havet. Kvarteren i området har en något oregelbunden form, vilket möjliggör varierande tomtformer och tomtstorlekar. Detaljplaneläggningen i Trädgårdsstaden pågår och byggstart är ännu inte tidsbestämd.

Strandfuret

Strandfuret är det mest havsnära av CA:s områden i Lomma Hamn och erbjuder ett exklusivt boende i samspel med naturen. Området karakteriseras av Strandfureskogen, som är hamnområdets lunga mellan våra projekt Strandvillorna och Strand.

Med en av Skånes bästa stränder några meter från huset bjuder närmiljön på rekreation och friluftsliv av högsta klass. Här uppförs ca 150 bostadsrätter med villakaraktär i 14 friliggande huskroppar. Generösa möjligheter till egna tillval och fokus på hög kvalitet ger ett boende utöver det vanliga.

Fritid och rekreation

Med ett boende i Lomma Hamn har man nära tillgång till ett förstklassigt fritidsliv. Med Öresund som granne hör strandpromenader och sommarbad till självklarheterna. Strandfureskogen erbjuder lummig grönska och ska förses med mysiga skogsstigar för att förbättra stadsdelens promenadstråk.

Två kilometer från Lomma Hamn ligger Örestads Golfklubb med 27 långhål samt 18 korthål. Utöver detta finns rikligt med föreningar inom vitt skilda verksamhetsgrenar i kommunen.

Service och handel

I Lomma finns all viktig vardagsservice som livsmedelsbutiker, apotek, vårdcentral, tandläkare och bibliotek. Restaurangutbudet har de senaste åren fått ett stort lyft och flera nya etableringar gör hamnområdet till ett populärt stråk.

Strax utanför kommungränsen finns köpcentrumen som Nova Lund, Burlöv Center och Center Syd en dryg mil bort. Även centrumhandeln i Malmö och Lund ligger på bekvämt avstånd.

Utbudet av förskolor och skolor upp till högstadiet är gott inom kommunen. Gymnasieskolor finns i grannkommunerna Malmö och Lund.

Kommunikationer

Från våra bostäder i Lomma Hamn är det gångavstånd till centrum. Stranden och havet ligger i princip runt husknuten.

Avståndet till Malmö och Lund är ungefär en mil eller cirka 15 minuter med bil via E6 och E22. Bussförbindelserna är goda, med tre avgångar i timmen till båda städerna. Köpenhamns internationella flygplats Kastrup ligger en dryg halvtimma bort med bil. Diskussioner om att inkludera Lomma i Pågatågsnätet pågår, vilket ytterligare kommer att förbättra tillgängligheten.